Inleiding

De Butler Carwash-applicatie is een innovatieve digitale service die we hebben ontwikkeld om gebruikers vanaf elke locatie een luxe autowasbeurt te laten bestellen. Het traject om deze app te creëren was een spannend avontuur, beginnend met het eerste contact met de opdrachtgever in maart 2020. Destijds was het bedrijf nog in opstartfase. Door de bedrijfsvisie zorgvuldig in kaart te brengen en deze te vertalen naar een gedetailleerde projectdocumentatie, vormden we de basis voor de verdere ontwikkeling van de app.

Ontwerp & Ontwikkeling

Om de complexe behoeften van de Butler Carwash-applicatie aan te kunnen, werden diverse andere producten ontwikkeld. Naast de gebruikersapplicatie werden een interactief ontwerp gemaakt met Adobe XD, de backend opgezet met Firebase, Typescript en ExpressJS, een aparte mobiele app voor werknemers ontwikkeld met Flutter, een dashboard webapplicatie gecreëerd met VueJS en een website gebouwd met Webflow. Elk van deze componenten droeg op unieke wijze bij aan het functioneren van de gehele service.

In de ontwerpfase lag de focus op het identificeren en prioriteren van de functies die in de eerste versie van elk product zouden worden geïmplementeerd. Gebaseerd op deze specificaties werden interactieve ontwerpen en API-definities ontwikkeld. Deze ontwerpen en definities stelden ons in staat om de structuur en functionaliteiten van de app duidelijk in kaart te brengen, wat cruciaal was voor het succesvolle ontwikkelingsproces.

De ontwikkelingsfase was het moment waarop de plannen daadwerkelijk in producten werden omgezet. In deze fase hebben we speciale aandacht besteed aan aspecten als architectuur, schaalbaarheid, veiligheid en diverse testen. Deze aandachtspunten zorgden voor een hoge kwaliteit van de producten.

De werknemersapplicatie en het dashboard zijn cruciale onderdelen van de Butler Carwash-service. Zonder specifieke details te onthullen, zijn deze tools ontworpen om een efficiënte workflow te bevorderen en gedetailleerde statistieken te leveren over de dagelijkse activiteiten.

Publicatie

De Butler Carwash-gebruikersapplicatie is een voorbeeld van gebruiksvriendelijkheid. Gebruikers worden door een eenvoudig boekingsproces geleid, waarbij ze hun auto kunnen selecteren, een locatie kunnen kiezen, een waspakket kunnen selecteren en een beschikbare tijd kunnen boeken. Het betaalproces is net zo eenvoudig en na de betaling kunnen gebruikers de voortgang van hun boeking volgen.

De afronding van het project bestond uit het bouwen van de website en het publiceren van de app in de app stores. Op 20 november ging de Butler Carwash-app live, een belangrijke mijlpaal in onze reis.